Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč se divíte, když tam posíláme kousky jako byl Ransdorf, Mach, teď Konečná?

Pak se může někdo divit, že to tam zavání nějakým tím neomarxismem? ;-D

1 0
možnosti

No, on i ten pan co je tam za lidovce se tam zrejme bije za Nory, Svedy a kdekoho, ale ze by se zajimal o CR jsem tu od nej jeste necet.

0 0
možnosti

V čem byla Jourová úspěšná, tak to snad ví jen Babiš sám.

0 0
možnosti

No přiznávám, že z některých rozhodnutí EU nešílím nadšením, ale stále si ještě uvědomuji , že náš vstup do EU byl zakotvením této malé zemičky v západoevropském hodnotovém společenství.

Jako menší země uprostřed kontinentu by jxme měli míti zájem na maximální propojenosti Evropy, ať už jde o mír, měnu, obchod, dopravu atd., včetně společné práce na zajištění bezpečnosti kontinentu. Obehnat se ideologickým plotem snu o národní suverenitě a výjimečnosti češství je iluze, kterou si nejen nemůžeme dovolit, ale která je navíc škodlivá a vede k izolacionismu.

Nevím jestli se tak někdy stane ale stále si myslím, že budoucnost je v novém přemýšlení o účinném rozdělení pravomocí, reflektující realitu globalizace, v přemýšlení, které efektivněji rozdělí ochranu zájmů mezi obce, regiony, stát a kontinent.

Mezinárodní obchod Evropu také nerozděluje, ale spojuje, stejně jako vnější bezpečnost.

To co nás asi odlišuje je patrně kulturní identita v širokém smyslu, kde efektivně i v globalizovaném světě potřebujeme národní stát.[>-]

1 0
možnosti

V západoevropském hodnotovém společenství jsou zakotveny i jiné "zemičky" bez toho, aby byly členem EU nebo NATO. Kromě toho myslím, že by bylo vhodné přestat si hrát na západoevropský stát. My patříme do střední Evropy, kde se projevoval jak vliv západu tak i východu.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS