Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST

Odhlednu od nezcela presnych udaju o planech EU, ktere uvadite.

V argumentu pouzivate bohate zeme, ktere nemaji statem stanovenou minimalni mzdu. Bylo by vhodne doplnit, ze v techto zemich sice neni minimalni mzda stanovena, ale ono ji ani nebylo nutne stanovovat, jelikoz ani tak nedochazi (vetsinou) k socialnimu dumpingu.

Muze za to nekolik faktoru, ktere se vetsinove obchajcum nizsich nez minimalnich mezd prilis nelibi: V techto zemich je silna pozice odboru, takze i vyse mezd je ovlivnena kolektivnim vyjednavanim. Je zde pomerne vysoke zdaneni prace a nizke mzdove rozdily. Odmenovani je mnohem transparentnejsi, takze ve vysledku maloktery zamestnanec musi zadat o podporu statu.

0 0
možnosti
JK

Tam kde nemají min,. mzdu mají uzavřené kolektivky ve všech profesích u všech zaměstnavatelů, což jim zaručuje dané výdělky. U nás jsou odbory velmi slabé, takže toto u nás opravdu nehrozí prosadit. Podívejte se jak silné jsou odbory v západních státech.

1 0
možnosti

Rv

Stále jsem si kladl oltázku, o co Vám jde. V poslední větě to píšete jasně. Jde Vám o zrušení Evropské unie. Zařadil jste se mezi komunisty, okamurovce, zemanovce, babišovce a odeesáky. Račte si uvědomit, co tím způsobíte, jak zvýšíte ztrátu suverenity jednotlivých států! Nechcete dát část svého rozhodování celku a v dnešním globalizujícím se světě a rozpínajícím se mocnostem můžete přijít o samostanost jednotlivých států. To chcete? Já ne!

Minimální mzda byl nezbytný ústupek socialistům od Urasuly von der Leyen, ústupek levičákům. Jakým právem my toto kritizujeme, když i naše "pravicové" strany preferují sociální inženýrství před svobodnými, přirozenými vztahy?

Ohledně minimální mzdy samozřejmě máte pravdu, jde o vážný ekonomický problém. Ale z druhé strany nesmíte nechat část pracujícího obyvatestva živořit pod možností slušného přežití! Pokud jde Ursule von der Leyen o sjednocující se Evropu, pak její požadavek je legitimní. Od nás by bylo rozumnější požadovat dorovnání minimálních mezd od Evropské unie, než jen planě vykřikovat proti tomu. Destrukce EU nám nepomůže, musíme ji přetáhnout do pravicového rozhodování. To však předpokládá, že i u nás budeme rozhodovat podle přirozených, svobodných vztahů, což se zatím neděje!!!

:-)

1 0
možnosti
PB

P21e79t46r 89B28u71r41i78a62n

22. 7. 2019 13:02

"Jde Vám o zrušení Evropské unie. Zařadil jste se mezi komunisty, okamurovce, zemanovce, babišovce a odeesáky."

Vy to ODS prostě nesnášíte a jste schopný je narvat i do diskuze o vraždách ze žárlivosti.

0 0
možnosti
OM

...komise by chtěla přispět k tomu, že všechny státy zavedou svou minimální mzdu.

„Každý, kdo pracuje na plný úvazek, by měl mít právo na minimální mzdu, která mu zajistí slušný život. Vytvoříme k tomu potřebný rámec, samozřejmě při respektu k rozdílným pracovním trhům“.

Kde tam prosím vidíte tu jednotnou minimální mzdu?

4 1
možnosti
RC

taky jsem mel dojem, ze o jednotne minimalce nikdo nemluvil. Proto jsem se v prvnim prispevku ptal.

2 0
možnosti
PD

P61e45t49r 42D84r46a72p72a30l

22. 7. 2019 10:02

asi ste to napsat nechtěl, ale napsal: jedinou konkurenční výhodou české ekonomiky jsou nízké mzdy, to tady platí už 20 let a díky pánům Dlouhému, Hanákovi, Rusnokovi...bude platit i nadále. požadavky na dovoz statisíců mongolů jsou jen cestou k zachování mzdového dumpingu

1 0
možnosti
RC

1) ten dovoz je dnes omezen 120% zarucene mzdy

2) a mame dostatek ceskych konkurenceschopnych firem?

0 0
možnosti
JH

J77i14ř22í 81H53o74l91ý

22. 7. 2019 10:01

Vy snad naivně očekáváte inteligenci a rozum v EU?

2 1
možnosti
RC

1) Je nekde zdroj k tomu, ze by mela byt jednotna?

2) Institut minimalni mzdy jako takovy, je nesmysl. Mysli si snad nekdo, ze pokud by nebyla stanovena, ze by lide pracovali zadarmo? Naopak minimalka zpusobuje, ze lide, kteri si na ni nevydelaji, z jakychkoliv duvodu, jsou nezamestnatelni, tj. na bedrech statu.

1 0
možnosti
JK

Kdyby min. mzda nebyla, tak by lidé dodnes vydělávali 3200 hrubého a byli bychom nejchudší státem evropy. ODS od roku 2002 spolu s dalšími pravicovýmistranami pokaždé odmítala zvýšit min. mzdu.

0 1
možnosti
Foto

Minimální mzda je socialistický nesmysl par excelence, ovšem zavedení v evropském měřítku a v jednotné výši už není nesmysl, ale debilita.

5 0
možnosti
JK

Vždyť je i v americe..tak jaký socialistický výmysl. Ona má jen zaručit, at každý pracující aspoň z ní zaplatí to nejnutnější. jInak by se mu práce nevyplatila zůstal by na bedrech státu. Pracujte za min. mzdu a budete mluvit jinak.

0 1
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Vystudoval jsem a živím se ekonomií. V současné době jako soudní znalec o odvětví oceňování podniků. Mám malá dvojčátka, která mi v současné době vyplňují skoro všechen volný čas. Jsem členem Strany nezávislosti České republiky.

Seznam rubrik