Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rakousko-Uhersko, to byl také pro Čechy velký oříšek a trvalo pěkně dlouho než byl rozlousknut. Kolik českých vlastenců bylo posláno do vyhnanství za podporu české řeči a českých hodnot. Kolik odvahy je v tvorbě tehdejších spisovatelů, básníků a buditelů. To bylo jásotu, když jsme se osamostatnili.

Neumím si představit, jak by se tvářili dnes, vidouce znovu cizí nápisy, zkomolenou řeč, která přebírá stále více cizích slov a občany, z nichž někteří jsou s tímto stavem dokonce spokojeni.

0 0
možnosti
JP

Čím větší hlupák, tím jednodušší soudy.Až budeme mimo EU, to teprve uvidíme. Stačí se podívat na Británii.

1 0
možnosti
LC

Až bude unijní armáda, bude i lepší nástroj než nějaké dotace.

0 0
možnosti
Foto

A myslíte, že bude lépe, když budeme poslouchat vás? Případně další podobné spolky? Rv

2 1
možnosti
Foto

Už podle titulku (ale pak i podle obsahu) je to článek o vztahu Brežněva a jeho následovníků k nám. Však jsme už "uviděli" v srpnu 1968.

2 1
možnosti
JR

J36a29n 78R27á79ž

12. 4. 2019 12:22

Lze pozorovat, že eurounijním politikům přestala vyhovovat demokracie. Nechtějí diskutovat,protože se diskuze bojí. A tak lidi s jiným názorem chtějí ukřičet a jiný názor rovnou zakázat a dát mu nálepku nějakého společensky nevhodného -ismu.

To, že komunismu vnucenému nám z východu jsme se zbavili abychom si ho nechali vnucovat ze západu, už není bonmotem, ale realitou.

"Patříme na západ", je slogan t.zv. "proevropských" liberálních demokratů, kteří tvrdí, že kdo tam patřit nechce, chce patřit na východ. Já na západ, ani na východ patřit nechci, neb chci patřit do střední Evropy. Do střední Evropy patříme po celou dobu, co naši předkové do Čech a na Moravu přišli a kdykoliv jsme se chtěli lísat k "západu" nebo "východu", vždy to s námi špatně dopadlo.

7 1
možnosti
Foto

Jedna půlka je vlevo, druhá vpravo. A nás chcete strčit doprostřed?Rv

1 1
možnosti
Foto

Nemůžu to napsat, aby mě nesmázli. ;-D

1 1
možnosti
Foto

Myšlenka evropské unie připomíná socialismus. Pár výhod a spousta nedostatků.

3 1
možnosti
JR

J65a62n 37R81á67ž

12. 4. 2019 12:38

EU už socialismus jen nepřipomíná, ale už socialistickou stále víc a víc je, protože její představitelé stejnými metodami jako komunisté modifikovanou podobu socialismu s lidskou tváří v EU cílevědomě zavádí.

3 1
možnosti
Foto

Problémom totalitných režimov je, že sa do nich dostaneme voľbami, ale zbaviť sa ich sa dá iba revolúciou.

11 0
možnosti
KT

Když mluvíte o totalitních režimech, jistě máte na mysli i boží království.

Nebo je snad možné nesouhlasit s bohem?

1 1
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Vystudoval jsem a živím se ekonomií. V současné době jako soudní znalec o odvětví oceňování podniků. Mám malá dvojčátka, která mi v současné době vyplňují skoro všechen volný čas. Jsem členem Strany nezávislosti České republiky.

Seznam rubrik