Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FT

F62i13l44i24p 10T35y97k57a35l

21. 3. 2019 13:23

Pane Malach, Disput o kontrolách potravin (není to jen maso ale mnoho jiných produktů) dovážených z Polska není v žádném případě důvod pro opuštění EU. Mám v podezření hlavně Němce, kteří sami dováží do Čech podřadnou kvalitu potravinářských výrobků ale zároveň jsou zbabělci a nechají si od Poláků kálet na hlavu. Jistě, EU není ideální svaz evropských států, ale nevidím zatím nic lepšího. Je to to nejmenší zlo v této kritické době. Jiná alternativa neexistuje, nechte-li se opět stát satelitem Putinovského carství.

V případě masa nejde o salmonely, ty teploty přes 60 st. Celsia nepřežijí. Jde hlavně o rezistentní bakterie, na které už většina antibiotik nepůsobí. Není to žádné tajemství, že se v Polsku, bohužel i jinde, do krmiva pro drůbež, prasata i krávy přidávají antibiotika, dokonce i ty t.zv. rezervní antibiotika. Ne cíleně ale profylakticky všem zvířatům v masovém chovu a ne jen kilogramy ale tuny. Ty kontroly jsou oprávněné a prosaditelné. Je třeba zjistit, kdo je iniciátorem toho zákazu kontrol a nalézt argumenty, proč jsou nutné. Od Němců neočekávám v této otázce žádné přijatelné řešení. Ale jsou zde BENELUX země, Skandináci, Franzouzi, Španělé a jiní.

V těchto státech je kvalita potravin a kultura stolování na vyšší úrovni než v Německu.

Němci by po sobě sežrali i lejno. Žiji tady již 50 let a vím jak se tu s potravinami nakládá. Je až zarážející, že jeden z nejbohatších států na světě má tak mizernou kvalitu potravin.

0 0
možnosti
DR

Bohužel EU nemá čas řešit kvalitu masa. Zabývá se doporučeními ohledně nožů. Samozřejmě naprostý souhlas a karma. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Vystudoval jsem a živím se ekonomií. V současné době jako soudní znalec o odvětví oceňování podniků. Mám malá dvojčátka, která mi v současné době vyplňují skoro všechen volný čas. Jsem členem Strany nezávislosti České republiky.

Seznam rubrik